Мед, пюре, джем
Велика користь меду для організму людини. А ось шкідливий він в основному при алергії і цукровому діабеті. В інших випадках бджолиний мед є хорошим профілактичним і тонізуючим засобом – він дає організму багато енергії, зміцнює імунітет, рекомендується для лікування багатьох захворювань.
В загальних рисах, мед містить у своєму складі:
- ферменти: каталаза, амілаза, діастаза, фосфатаза;
- вітаміни С, Е, В;
- мікроелементи: алюміній, цинк, нікель, хлор, літій, олово та інші;
- фолієву кислоту;
-
пантотенову кислоту.
З такою корисністю впору бути ліками від усіх хвороб! До панацеї мед трохи не дотягує, але володіє широким спектром лікувальних властивостей.
До всього безкінечного списку корисних якостей меду, у нього є трохи протипоказань. На жаль, цей дивовижний продукт протипоказаний при цукровому діабеті і алергії на продукти бджільництва (часто викликають алергію не всі сорти меду).
Медові інгаляції повністю забороняються при астмі, хворобах серця і легень і при високій температурі.