Розторопша цільне насіння Земледар, 250г
62 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн
- Готово до відправки
- Код: 3832
- +380 (63) 268-40-04Viber
Розторопша цільне насіння Земледар, 250г
Розторопша – здавна відомі натуральні ліки для очищення та підтримання печінки, нормалізації вироблення жовчі. Числиться у списку офіційних гепатопротекторних препаратів. Насіння розторопші – гладеньке, з гіркуватим смаком. Підходить для приготування розторопшевої олії.
Вітаміни: А, група В, Е, К;
Біологічно значущі елементи: калій, кальцій, магній, залізо, марганець, селен, цинк, хром, кремній, мідь;
Корисні сполуки: сапоніни, алкалоїди, жирні кислоти, флавоноїди, флаволігнани (силімарин), антиоксиданти.
Білки: | 22 г на 100 г продукту |
Жири: | 19 г на 100 г продукту |
Вуглеводи: | 11 г на 100 г продукту |
Калорійність: | 396 Ккал на 100 г продукту |
Країна походження насіння: | Україна |
Виробник: | ТМ “Земледар” |
Насіння розторопші використовується, в основному, з лікувально-профілактичною метою, але може послужити й корисною добавкою в їжу. Його можна перемелювати, пророщувати, вживати цілим, заварювати.
Розторопша доповнить салати, супи, каші, надаючи їм легкої терпкості та гірчинки. Крім того, її можна додавати в чай, випічку, смузі, використовувати як приправу. Добре поєднується з домашніми сирами, тушкованими, запеченими та смаженими овочами, зеленню, картоплею та капустяними стравами.
Проростити насіння розторопші рекомендується за такою схемою:
- Перебрати насіння та ретельно промити.
- Замочити його у скляній баночці з чистою водою на 12 годин, накрити чистою марлею, закріпити гумкою (або скористатися спеціальними баночками для пророщування).
- Після цього промити, не виймаючи з банки.
- Потім залишити його проростати, перевернувши баночку догори дном під невеликим нахилом і опустивши в блюдце з невеликою кількістю води, щоб підтримувати вологу. Насіння саме візьме стільки води, скільки йому необхідно.
- Промивати його потрібно 2-3 рази на день протягом тижня – до появи паростків.
- Пророщене насіння перед вживанням промити та перебрати.
Паростки розторопші потрібно вживати поштучно, оскільки вони мають потужний очищувальний ефект. Це дуже важливо: в день не більше 7-8 паростків! При гепатиті С – 10-12 на день. Зберігати в холодильнику не більше 10 днів.
Розторопша активно застосовується у народній та офіційній медицині, перш за все для очищення організму. Сприяє швидкій реабілітації після хіміотерапії, антибіотиків, алкогольних отруєнь і запоїв, а також відновленню після пологів.
Для вагітних: тільки після консультації з лікарем.
Для дітей: з 12-річного віку та після консультації з фахівцем.
Для діабетиків: рекомендована для зниження інсулінорезистентності.
Зберігання: не більше 6 місяців у темному прохолодному місці та в щільно закритій тарі.
Добова норма: 1 ч.л. на день.
При жовчнокам’яній хворобі приймати під контролем лікаря. Не рекомендується вживати при таких захворюваннях:
- - індивідуальна непереносимість;
- - психічні захворювання;
- - підвищений вміст кальцію та фосфору в крові;
- - загострення хронічних захворювань;
- - бронхіальна астма;
- - порушення серцевого ритму.
При передозуванні можливі головний біль, здуття, діарея, висип.
Основні | |
---|---|
Вага | 0.25 г |
Виробник | Земледар |
Об`єм | 250 мл |
Країна виробник | Україна |
Тип | Дієтичні продукти |
Упаковка | Дой-пак |
Термін придатності | 6 міс |
Склад | цельная расторопша |
- Ціна: 62 ₴